Toegevoegd aan winkelmand!
Nu gesloten,
Morgen om 11:00 uur
weer open!

Menu

Maak kennis met IJssalon Bemer

Onze locatie in Soest is een bekend stukje van het dorp. Dat is niet zo verwonderlijk, want de verkoop van ijs gebeurt al tientallen jaren vanaf het Nieuwerhoekplein op een steenworpafstand van Paleis Soestdijk. Onze ijssalon is de Soester poort als je vanaf de A-1 ons dorp inrijdt. Fietsers, dagjesmensen, toeristen en toevallige voorbijgangers; ze kunnen niet om de markante plek heen. Dat is overigens niet de verdienste van pascal en Rogier Bemer. Daar zijn zij eenvoudigweg te jong voor. Generaties Soesters voor hen groeiden op met het “ijsje bij Nieuwerhoek”.

Banketbakkerij
De geschiedenis gaat ver terug. In 1925 was de familie Euwe de eerste eigenaar. Op de Veenhuizerstraat 2 (de huidige Koninginnelaan) werd banketbakkerij Nieuwerhoek geopend. In 1929 volgt de verhuizing naar de Vredehofstraat 5v. Het huidige Nieuwerhoekplein. In 1933 komt Jac Jouwenhoven bij de Banketbakkerij Nieuwerhoek.

Regnery
In 1936 neemt de familie P.J. Regnery de zaak over. Inmiddels wordt er in de zomer, naast het banket en gebak, ook ijs verkocht door Regnery. IJs dat een bekende Soester lekkernij wordt. “Regnery” wordt een merknaam. Dat is logisch. Want de naam Regnery blijft 54 jaar verbonden aan het Soester ijs. Zoon Hans en schoondochter Coby nemen in 1961 de zaak over en nemen in 1990 afscheid. De merknaam zit gebeiteld. Oudere Soesters gaan nog steeds een ijsje bij Regnery halen als ze richting Nieuwerhoek fietsen. In 1990 kwam de familie Van Brummelen in de zaak.

IJssalon Bemer
Rogier Bemer kwam in 1992, hij was toen 16 jaar, voor het eerst als werknemer bij de ijssalon. In de loop van de jaren negentig zag Rogier wel brood in ijs en op 1 oktober 2000 ging hij als zelfstandig ijsverkoper het avontuur tegemoet. Rogier schafte een handkar aan, zodat hij bij evenementen ijs kon verkopen. In 2003 kwam broer in de zaak en samen werden de gebroeders het tweekoppig gezicht van IJssalon Bemer. Een wagentje werd een nieuw mobiel verkooppunt. Een verkooppunt dat herkenning oproept bij jong en oud. Bij Soester evenementen, zoals de Gildefeesten, de Avondvierdaagse en ook tijdens Koningsdag is de ijskar van IJssalon Bemer aanwezig. IJs van Bemer is overal in Soest te krijgen. De ijssalon levert ook ijs aan banketbakkerij Lex Verkleij, pannenkoekboerderij De Smickel, Restaurant De Lindenhof en Eetvilla Van den Brink.

Meer lekkers
IJssalon Bemer verkoopt meer dan alleen het traditionele ijsje. In de ijssalon kun je als gast genieten van een ijscoupe, een kopje koffie, een heerlijke latte macchiato van Segafredo, warme chocolademelk in diverse smaken en natuurlijk een kop thee. Tijdens een warme dag kan je jezelf verkoelen met een beker slush.

Oliebollen en appelbeignets
IJssalon Bemer is in de laatste maanden van het jaar bekend om de overheerlijke zelf gemaakte en vers bereide oliebollen en appelbeignets. In de weken voor Oudejaarsavond en natuurlijk op “Sylvesteravond” gaat deze Hollandse delicatesse er wel in.

Gekwalificeerde ijsbereiders
Rogier en Pascal maken hun ijs zelf. Zij volgden een opleiding aan de ijsschool in Nieuwegein en zijn gekwalificeerde ijsbereiders. De vele klanten die zij op een zomerse dag voor de balie krijgen willen zij blijven verrassen met hun ruime variatie aan smaken. Wat blijft is de unieke ontmoetingsplaats op het Nieuwerhoekplein. Op een mooie dag komen er zomaar 2.000 mensen een ijsje kopen.

IJssalon

Kom ook één van onze 80 smaken ambachtelijk ijs proberen!

IJskar

IJssalon Bemer verhuurt een authentieke ijskar en een grote ijs-auto.

Webwinkel

Je kunt je favoriete smaak nu ook in onze webwinkel bestellen.

IJssalon Bemer

Nieuwerhoekplein 6
3761 HD Soest
035 - 601 27 74
info@ijssalonbemer.nl

KvK 31003029 te Amersfoort
Btw 811903412B01

Openingstijden

Maandag11:00 - 22:00
Dinsdag11:00 - 22:00
Woensdag11:00 - 22:00
Donderdag11:00 - 22:00
Vrijdag11:00 - 22:00
Zaterdag11:00 - 22:00
Zondag11:00 - 21:00

Webwinkel

Betaal veilig met iDEAL en we zorgen dat de bestelling klaarligt.

Betaal veilig met uw eigen bank